SEAT in Nederland

De geschiedenis van SEAT, ofwel Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo, begon in 1948 toen de Spaanse regering een overeenkomst met FIAT tekende. Ongeveer anderhalf jaar later rolde de eerste auto in de ‘Zona Franca’ fabriek van de band. Het 1400-model was de eerste SEAT die werd geproduceerd door het Spaanse merk. De zelfstandige status duurde niet lang want in 1986 nam Volkswagen 51 procent van de aandelen van het bedrijf over. Na de overname door Volkswagen verscheen in 1991 de SEAT Toledo, gevolgd door de SEAT Leon in 1999 en de SEAT Altea in 2004. PON Holding verzorgt de import van SEAT – net zoals SKODA – binnen Nederland.

Momenteel streeft SEAT naar het produceren van auto’s die de spannende combinatie van superieure techniek en puur rijgenot bieden. Veel van de modellen zijn uitgerust met een breed scala van baanbrekende technologieen op het gebied van veiligheid, brandstofverbruik en verbeterde connectiviteit. Daarnaast wordt veel aandacht gegeven aan design. Een team van ongeveer 100 ontwerpers produceert prachtige exterieurs en interieurs die de lat continu hoger leggen qua functionaliteit, de kwaliteit van materialen, vormen en afwerking.

SEAT bij Auto Goossens

U bent bij ons van harte welkom voor onderhoud en reparatie van uw SEAT. Of het nu gaat om een APK, kleine- of grote onderhoudsbeurt; wij kennen elke SEAT als geen ander. Bij onderhoud door uw SEAT service point bent u zeker van: SEAT mobiliteitsservice, hoogste kwaliteit, de rekening vooraf, originele SEAT onderdelen en maar liefst twee jaar garantie op reparaties en onderdelen.
Kom gerust langs. U kunt ook telefonisch een afspraak maken of via onze afspraakplanner op deze site.
Wij verwelkomen u graag in onze showroom!

Bekijk alle merken